Silmänympärysihon hoito ja tuotteiden valinta

Vinkit silmänympärysihon hoitoon

KauniStellassa lokakuu on ollut silmänympäryskuukausi. Kysyimme kuun alussa Instagram-tarinassamme, kuinka monella silmänympärystuote on osana ihonhoitorutiinia ja iloksemme suurin osa vastanneista kertoikin sen olevan.

Olemme omistaneet lokakuun tällä pienelle, mutta sitäkin tärkeämmälle ihoalueelle, koska se tarvitsee omanlaisensa hoidon ja juuri sille tarkoitetut tehotuotteet. Tässä blogiartikkelissa annamme omat vinkkimme silmänympärysihon hoitoon ja tuotteiden valintaan.

Puhdistustuotteet silmänympärysiholle

Puhdistus

Mitoita puhdistus oikein – et tarvitse yhtä tehokasta puhdistusta aamulla kuin mitä illalla vahvan silmämeikin poistamiseen. Ja vaikket olisikaan päivällä käyttänyt meikkiä, puhdista kuitenkin silmäsi aina iltaisin ilmansaasteista ja muusta iholle kertyneestä liasta, jotta hoitavat silmänympärystuotteet toimivat mahdollisimman tehokkaasti. Käsittele silmänympärysihoa hellävaraisesti – älä venytä tai hankaa sitä.

Silmänympärysiholle kannattaa valita juuri sille tarkoitettu puhdistustuote. Useimmat kasvojenpuhdistustuotteet (saippuasta puhumattakaan) eivät sovellu silmänympäryksille, koska ne ovat usein turhan voimakkaita – ne voivat kuivattaa ohutta silmänympärysihoa liiaksi tai ärsyttää silmiä. On kuitenkin tuotteita, joilla puhdistat niin kasvot kuin silmänympärysihonkin etkä näin ollen tarvitse montaa eri tuotetta ihonhoitorutiiniisi. Esimerkkinä tällaisista minimalistin monikäyttöisistä tuotteista on Dermalogican PreCleanse puhdistusöljy. Se poistaa kasvoilta meikin ja ilmansaasteet, mutta on tarpeeksi hellävarainen käytettäväksi silmämeikinkin puhdistukseen, jopa poistamaan vedenkestävänkin ripsivärin.

Voit tehostaa puhdistusta kuorinnalla. Kuorintatuotteidenkin kanssa täytyy olla varovainen, koska vain harva soveltuu käytettäväksi silmänympärysiholla. Lue siis tarkkaan purkin ohjeistus siitä, miten kutakin tuotetta tulee käyttää. Oma suosituksemme silmänympärysihon kuorintatuotteeksi on Dermalogican Daily Microfoliant, jolla kuorit samalla kasvosi ja huulesi. Voit lisätä kuorintajauhetta myös esimerkiksi puhdistustuotteeseen tai voiteeseen.

Tuotteet silmänympärysihon hoitoon

Hoito

Silmänympärysihon hoitoon voit käyttää voiteita, seerumeja ja naamioita. Se millaisilla tuotteita valitset, riippuu silmänympärysihon huolenaiheista ja omista mieltymyksistäsi. Tässä tyypillisimmät huolenaiheet, niiden aiheuttajat ja keinot huolenaiheen päihittämiseksi.

Huolenaihe: kuivuus

Silmänympärysiho kaipaa kosteutta, kuten iho yleensäkin. Ihon kuivuuteen vaikuttavat muun muassa pakkanen, kuiva huoneilma, lisääntynyt älylaitteiden käyttö, auringonvalo ja vääränlaiset puhdistustuotteet. Kuivuus puolestaan aiheuttaa juonteita ja saa silmänympärykset näyttämään väsyneiltä.

Yksi keskeisimmistä asioista silmänympärysihon hoidossa on tehokas kosteutus. Käytä silmänympärystuotteita aamuin illoin ja valitse tuotteet, jotka kosteuttavat. Tehosta voiteiden vaikutusta silmänympärysiholle tarkoitetuille seerumeilla ja naamioilla.

Huolenaihe: juonteet

Silmänympärysiho on ohut, minkä vuoksi ikääntymisen merkit näkyvät siinä usein nopeammin kuin muilla kasvojen alueilla – varsinkin jos silmänympäryksiä ei hoideta oikein. Ikääntyessämme kollageenin ja elastiinin tuotanto vähenee, mikä aiheuttaa juonteita. Juonteet johtuvat myös kuivuudesta, päivittäisistä silmien liikkeistä ja kasvojen ilmeistä sekä ympäristötekijöistä. Valitse taisteluun ikääntymistä vastaan tuotteet, jotka tasoittavat juonteita, kosteuttavat ja suojaavat ihoa ympäristön rasitteilta.

Huolenaihe: tummat silmänaluset

Perinnölliset tekijät ja elämäntavat, kuten valvominen ja ruokavalio, aiheuttavat tummia silmänympäryksiä. Yritä aivan ensimmäiseksi löytää syy tummiin silmänalusiisi ja ratkaista se. Aina tämä ei kuitenkaan onnistu hetkessä ja vaikka kunnolliset yöunet jäisivätkin välillä vain haaveeksi, ihosi ei kuitenkaan tarvitse kertoa sitä muille.

Tummiin silmänalusiin saat apua tuotteista, jotka kirkastavat ihoa ja tuovat sille hehkua. Päiväkäyttöön voit valita tuotteen, joka lisäksi sävyttää ihoa hieman.

Extravinkki: Itsellesi sopivilla väreillä voit loihtia eloa kasvoihisi ja kohottaa mielialaasi, vaikka olisitkin viettänyt unettomia öitä. Kirjoitamme pian julkaistavassa blogipostauksessamme enemmän väreistä ja siitä, kuinka valjastat ne voimavaraksesi.

Huolenaihe: turvotus

Turvotuksen syynä voi olla moni asia. Vääränlainen tuote tai liiallinen määrä voidetta illalla käytettynä voi aiheuttaa turvotusta aamulla. Edellisenä päivänä nautittu suolainen ruoka (etenkin myöhään illalla), tai liian vähäinen vedenjuonti tai huonosti nukuttu yö voivat myös saada aikaan turvotusta.

Valitse siis juuri sinulle parhaiten sopivimmat tuotteet. Jos ihosi on kuiva tai taistelet juonteita vatsaan, voit valita yöksi hoitavamman tuotteen ja aamuksi tuotteen, joka on tarkoitettu vähentämään turvotusta. Silmänympärystuotteita tarvitaan hyvin pieni määrä kerralla, eli noin nuppineulan pään kokoinen nokare. Levitä tuote iholle hellävaraisesti silmän alapuolelle ja kulmakarvan alle välttäen liikkuvaa luomea. Muista kokonaisvaltainen hyvinvointi ja terveelliset elämäntavat turvotuksen vähentämiseksi. Juo päivän aikana riittävästi vettä, mutta ylenpalttinen veden nauttiminen illalla voi puolestaan lisätä turvotusta.

Silmänympärysihon suojaus

Suoja

Myös silmänympärysiho täytyy suojata auringolta aivan kuten muutkin ihoalueet. Näin vältät juonteiden syntymistä ja pigmentaatiomuutoksia silmänympärysiholla. Tämä onnistuu käyttämällä päiväsaikaan silmänympärysvoidetta, joka sisältää SPF-suojan. Voit suojata silmänympäryksiäsi myös suurilierisellä hatulla tai asusi viimeistelevillä trendikkäillä aurinkolaseilla.

Talvisin silmänympärysiho kaipaa suojaa pakkaselta ja viimalta. Tähän sopii esimerkiksi meikkivoide ja puuteri. Silmänympärysvoide kannattaa päivittää talvea varten astetta hoitavammaksi. Muistathan kuitenkin levittää voiteen hyvissä ajoin ennen ulos menoa, jotta voide ehtii imeytyä ja vesi haihtua ennen pakkaselle altistumista.

Hoitolassa tehtävät silmänympäryshoidot

Kotihoidon lisäksi silmänympärysihoa kannattaa hemmotella hoitolassamme silmänympäryshoidolla. Saat näin täsmähoitoa kuivuuteen, juonteisiin, tummiin silmänalusiin tai turvotukseen.

Silmänympäryshoito Ditelle-laitteella

Tehotuotteita silmänympärysiholle omasta tuotehyllystämme:

Forlle’d Daily and Nightly

Asiakkaidemme kestosuosikki! Tämä silmänympärysvoide on oikea minimalistin tuote, koska se sopii useimpiin silmänympärysihon huolenaiheeseen: se kosteuttaa, häivyttää juonteita ja kirkastaa tummia silmänalusia. Tätä voidetta voit levittää myös liikkuvalle luomelle sekä ripsiin stimuloimaan ripsien kasvua ja vahvistamaan niitä.

Forlle’d-tuotteet saat hoitolastamme tai voit tilata ne puhelimitse tai sähköpostilla ja lähetämme tuotteet sinulle.

Forlle’d Platinum Eye Cream

Pienmolekyylistä platinaa sisältävä voide suojaa herkkää silmänympärysihoa sekä fysiologisen, että valovanhenemisen prosesseilta, ja vaikuttaa antioksidatiivisesti. Voide palauttaa nuoruuden helposti vaurioituvalle ja ikämuutoksille eniten altistuvalle luomi-iholle, tasoittaa pigmenttia, estää turvotusta, poistaa punoituksen ja tummat silmänaluset parantamalla laskimoverenkiertoa, vahvistamalla ja suojaamalla verisuonten seinämiä ja kosteuttamalla sekä virkistämällä ihoa. Tuotettta suositellaan erityisesti ikääntyvälle, atoniselle, kuivalle ja pigmentoituneelle iholle, joka kärsii tupakoinnin tai epäterveellisen ruokavalion vaikutuksista.

Forlle’d beta seerumi

Nanoteknologioiden pohjalta kehitetty pienmolekyylinen seerumi on teholtaan botuliumtoksiini A:n injektioton analogi. Seerumi tasoittaa miimiset rypyt, on tehokas lihasrelaksantti, kohottaa ihoa, edistää sen kollageenin synteesin prosesseja, parantaa dermiksen matriisin struktuuria. Seerumi on korvaamaton tuote kasvojen injektiomuotoilun tulosten tehostamiseen ja pidentämiseen. Käytetään pistekohtaisesti ongelma-alueilla ja sopii kaikkien tyyppien ja valotyyppien iholle.

Dermalogica Stress Positive Eye Lift

Silmänympärysnaamio, joka energisoi ja poistaa stressin jälkiä silmänympärysiholta. Se viilentää, laskee turvotusta, vähentää tummia silmänalusia, kirkastaa ja kiinteyttää sekä kirkastaa silmänympärysihoa ja häivyttää tummia silmänalusia.

Dermalogica BioLumin-C Eye Serum

Silmänympärysseerumi, joka hoitaa ennenaikaista ihon ikääntymistä ja antaa iholle luonnollisen hehkun.  Kasvipohjainen hyaluronihappo kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja sitoo kosteutta. C-vitamiini tuo iholle antioksidanttisuojaa mm. auringon haittavaikutuksia vastaan ja stimuloi kollageenin muodostumista.

iS Clinical C Eye Serum Advance+

Silmänympärysalueen seerumi, joka ravitsee ja kosteuttaa silmänympärysihoa samalla taistellen ikääntymisen merkkejä vastaan. Loistava apu myös silmänympärysalueen turvotukseen ja tummiin silmänalusiin.

RevitaLash Advanced -ripsiseerumi

Ainutlaatuinen ripsienhoitotuote, joka ravitsee ja vahvistaa omia ripsiäsi antaen niille samalla kiiltoa.